Michele - Waarom narcisten zich aangetrokken voelen tot spirituele mensen

YouTube video's, de links en vertaling van de gesproken tekst.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Anna
Site Admin
Berichten: 18602
Lid geworden op: vr nov 05, 2004 10:09 pm

Michele - Waarom narcisten zich aangetrokken voelen tot spirituele mensen

#1 Bericht door Anna » wo dec 13, 2017 2:19 pm

Michele - From Surviving To Thriving.

5 Reasons Why Narcissists Are Attracted To Spiritual People (16:16)

https://www.youtube.com/watch?v=LTRXqiIttic&t=255s

5 redenen waarom narcisten zich aangetrokken voelen tot spirituele mensen.

5) David en Saul, verhaal uit de bijbel. Haar narcist vergelijkt haar met de nare depressieve Saul en hemzelf met David die zo mooi de harp voor haar speelt.
Ze mocht geen materialistische dingen kopen, geen kleren, alleen 2e hands en gekregen kleren voor haar en de kinderen. En hij verwacht dat je hem pleast want dat is wat God wil. Hij holt je gevoel van eigenwaarde en je zelfvertrouwen uit en uiteindelijk je geloof.
4:38

4) Spirituele mensen hebben emotionele diepgang. Zijn niet oppervlakkig, zijn meestal meelevend, geïnteresseerd in wat belangrijk is voor andere mensen, niet alleen wat voor henzelf belangrijk is. Ze zijn vriendelijk en gevend en genereus. De narcist heeft geen enkele emotionele diepgang, is in feite een lege huls. Hij voelt zich aangetrokken tot die eigenschappen die spirituele mensen proberen te ontwikkelen en versterken. Zij verbinden zich met de narcist en dan begint er een langzaam geniepig rolwisselingsproces. Hij zuigt die eigenschappen als een soort vampier in zich op en gaat ze vertonen. Hij imiteert jou en op hetzelfde moment brengt hij zijn ziekelijkheid op jouw over. Ze beschuldigen jou van wat zij zelf doen. Dat je te weinig spiritueel bent, gaslighten je, vaak onder het mom van jou te willen helpen, met die zogenaamde negatieve eigenschappen die jij hebt. Dat geeft verwarring. Het is soms heel subtiel en het lijkt goedbedoeld. Je gaat denken: misschien heeft hij wel gelijk en ben ik echt zo.
Ze vertellen je wie jij bent en je gaat erin geloven en je ernaar gedragen en dan schitteren zij. Het gaat zo langzaam en subtiel dat je het niet in de gaten hebt. Jij zit vol met eigenschappen die hij kan overnemen en imiteren.
7:56

3) Een narcist wil niet dat je hem wegdoet. De relatie is pas voorbij als hij zegt dat dat zo is; zij doen het weggooien, niet jij. En als hij vermoedt dat je weg wilt gaan - want uiteindelijk ga je toch voelen dat er iets niet klopt en dat dit niet goed is, hoe hard hij ook zijn best doet om jou te overtuigen dat dit normaal is, en ga je zien dat het de narcist is die problemen heeft en niet jij. Een van de dingen die hij gebruikt om controle over je te houden is iets uit de bijbel te gebruiken tegen jou. Ze verdraaien de tekst en spelen op je verlangen een spiritueel persoon te zijn.
Spirituele mensen zien dat er in ieder huwelijk wel problemen zijn en willen niet de handdoek in de ring gooien, en de narcist maakt hier misbruik van. Als je weg wilt zal hij zoiets zeggen als: je hebt geen vertrouwen in God en wat hij voor ons kan doen. Of: wat God heeft verbonden mag een mens niet scheiden, en jij wilt je eigen gezin uit elkaar halen. En natuurlijk willen ze niet praten over waarom je dat wilt, en waarom je jezelf wilt beschermen. Dat is irrelevant in de ogen van een narcist. Het enige wat ze zien is dat jij weg wilt. En als dit een toxic relatie is waarin jij emotioneel, fysiek, financieel en spiritueel gebroken bent, zelfs een spiritueel iemand ziet de noodzaak om zichzelf te beschermen. Omdat als zij hun verdraaide logica aan je proberen op te dringen en jij trapt daar niet in, dan zullen ze het proberen op een gebied dat veel voor je betekent, en dat zijn de heilige geschriften. Om je ervan te overtuigen dat je iets verkeerd doet, niet tegenover hem, maar tegenover God! En dat zorgt ervoor dat mensen vaak veel langer in een relatie blijven dan goed voor hen is. Spirituele mensen blijven vaak zo lang dat ze uiteindelijk niet meer weg kunnen omdat ze zo gebroken zijn en er geen enkele kracht meer in hen is. Ze kunnen de waarheid en de leugens niet meer uit elkaar halen.
11:05

2) Spirituele mensen leveren met de mensen om hen heen veel 'voeding' voor de narcist. Veel van de mensen die ik heb gesproken vertelden dat hun narcist geen enkele interesse had in religie of spiritualiteit toen ze elkaar leerden kennen, maar dat de narcist tijdens de relatie zo'n onderdeel van de kerk werd (waar hij eerst niets mee te maken wilde hebben) dat toen de relatie tot een eind kwam de narcist volledig werd geaccepteerd in de kerk en zijzelf voelde zich door iedereen afgewezen. Vooral de verborgen narcist die mensen heel goed voor de gek houdt, kan heel goed die rol spelen waardoor hij op handen gedragen wordt en gevoed wordt als narcist en zich goed voelt. We realiseren ons vaak niet dat terwijl hij bezig is een perfect image te creëren in de ogen van anderen, ze tegelijkertijd degene met wie ze een relatie hebben negatief afschilderen en omlaag halen. Hij zal bijvoorbeeld chaos creëren zodat de familie in tranen is voordat ze naar de kerk gaan en waardoor zij niet goed kunnen functioneren, en de narcist zal daarop wijzen en tegelijkertijd de oudere mensen helpen en zich perfect voordoen, zodat iedereen zal denken: wow wat een geweldige man/vrouw, kijk wat hij/zij doet voor andere mensen! en zijn/haar partner is aldoor ellendig, en hij/zij is toch zo happy, wat een geweldig iemand! ik heb medelijden met hem/haar! Op die manier wordt je reputatie uitgehold tegenover anderen, en dat alleen zodat de narcist zijn/haar voeding en bevestiging krijgt en bewonderd wordt, en dat de mensen denken dat hij iemand is die hij helemaal niet is.
13:50

En het trieste is, we willen allemaal het beste van onszelf laten zien, we willen laten zien wie we echt willen zijn. De narcist heeft geen enkel verlangen om te zijn waar mensen van houden, om dat echt waar te maken naar hun familie. Het kan ze alleen schelen dat anderen hen zo zien, dat is prima en genoeg.
En dan ga je naar huis, terug naar de nachtmerrie, en natuurlijk krijgen die mensen het beste van jou niet te zien. Omdat je achter de schermen gebroken wordt en niemand ziet dat.
Mijn ex heeft nog geen nieuwe partner omdat de kerk dit beeld van hem heeft wat zij denken dat hij is. Hij houdt de mensen voor de gek en dat geeft hem genoeg narcistische voeding. Hij realiseert zich wel dat als hij met iemand een relatie aangaat en die vrouw zal hem uiteindelijk ontmaskeren, zoals ik dat op het laatst heb gedaan, dat hij dan niet meer kan volhouden dat zij degene is die gek is. Dus dit is de status quo die hij heeft gekozen, hij krijgt zijn voeding als verborgen cerebrale narcist, doordat de mensen denken dat hij een geweldig iemand is. En hij doet veel voor anderen, maar het is nooit om echt te 'geven' maar altijd om zijn image te behouden. Het is nooit echt en oprecht. Het is allemaal voor zijn image, hij heeft het nodig op een bepaalde manier gezien te worden. Dat is een van de redenen waarom de narcist zich aangetrokken voelt tot spirituele mensen. Voor de gemeenschap waar hij aan voorgesteld wordt en deel van uit kan gaan maken en de narcistische voeding die hij daar kan krijgen door te schitteren in onecht gedrag.
16:16

Plaats reactie