te veel op zoek naar iemand die van mij houd

Wij hebben ingezien dat wij machteloos waren ten opzichte van onze relaties en dat ons leven onbestuurbaar was geworden.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
realhappiness
Berichten: 1
Lid geworden op: do jan 28, 2010 4:09 pm

te veel op zoek naar iemand die van mij houd

#1 Bericht door realhappiness » do jan 28, 2010 5:01 pm

Mijn relatie heeft uiteindelijk 30 geduurt waarvan 22 jaar getrouwd. Mijn eerste en enige liefde. ik kom uit een gezin van 5 kinderen e ouders met een zaak. ik ben de oudste en kreeg dan ook veel verantwoordelijkheid en problemen werden onder tafel geschoven. Ik heb het gevoel gehad als je dat als je je maar je best deed, lief was en niet zeurde dan was alles oké.

Ik word er nu pas van bewust welk effect dit heeft gehad op mijn relatie. Ik was zo verliefd dat ik werkelijk alles voor hem deed, als ie maar van mij hield. Vaak was ik jaloers als hij met andere dames flirte, of uit ging zonder mij en als ik merkte dat hij sjans had zorgde ik ervoor dat ik erbij was ook al had ik geen zin in een feestje of iets dergelijks. Hij leefde zijn eigen leven en ook met mij.
Dit was voor mij niet genoeg, ik wilde hem voor mezelf.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik zo mijn best moest doen om hem maar van mij te laten houden en heb hierbij mijn eigen leven aan de kant gezet.

In al die jaren werd mijn verplichtings gevoel steeds sterker en haalde steeds meer werk en verantwoordelijkheid naar mij toe. Als ik aan hem dingen vroeg om te doen had hij er nu geen zin in, of dat komt wel. door dit gedrag zijn er best vaak problemen ontstaan en ik stond weer klaar om deze op te lossen. Op een gegeven moment deed hij niets meer voor mij en ging zijn eigen gang. Veel golfen, werken in de zaak of eigenlijk aanwezig zijn op de zaak. Ik raakte steeds gefrustreeder dat hij nooit echt iets voor mij deed en hierdoor ontstonden dan felle discussies.

Hij vond dat ik iets voor mezelf moest doen ( waarschijnlijk terecht) socialiseren en iets doen wat ik wilde. Nou dat wist ik na al die jaren niet meer. Ik deed alles wat hij wilde en wat hij moest doen maar niet deed.
Ik voelde me niet gewaardeerd voor alles wat ik deed en werd intens verdrietig en wist niet waarom het zo mis ging tussen ons.
Ik hou nog steeds zoveel van hem en ik snap zelf niet eens waarom.

Hij heeft de laatste jaren heel naar tegen mij gedaan, ik was niet meer tegen hem opgewassen en krop steeds verder in mijn schulp.
Na veel hulp te hebben gezocht en er in mijn ogen alles aan te hebben gedaan heb ik de knoop door gehakt en ben gescheiden.

Nu moet ik mijn eigen leven opbouwen welke ik nog nooit gehad heb, ik hoef nu alleen aan mezelf te denken en voor mezelf te zorgen terwijl ik zo graag voor een ander heb gezorgd.

Daarom ben ik veel teveel opzoek naar iemand die van mij kan houden en waar ik dan weer voor kan zorgen. na het lezen van het boek"als hij maar gelukkig is"weet ik dat dit niet de goede weg is. Ik ben dus nu op zoek naar mezelf, hoe ik zelf gelukkig kan zijn zonder partner en dat kan ik niet alleen.
Daarom ben ik hier, heb een hulpgroep en een aanvraag ingedient voor hulp bij relatieverslaving.
laat los wat niet gelukkig maakt

Anna
Site Admin
Berichten: 18127
Lid geworden op: vr nov 05, 2004 10:09 pm

#2 Bericht door Anna » vr jan 29, 2010 12:36 pm

Goede stap!

Informatie over Norwoodgroepen kun je vinden op mijn website www.norwoodgroep.nl bij 'Landelijke lijst Norwoodgroepen' en over Al Anon (voor partners en familieleden van alcoholisten), ACoA (voor volwassen kinderen van alcoholisten) en CoDA groepen (voor codependents) bij www.twaalfstappen.nl En voor mensen met dwangmatig eetpatroon bij: www.anonieme-overeters.nl en www.ceahow.nl (CEA-HOW).

Succes!

Groet, Anna

Plaats reactie