Uitnodiging lezing Jan Storms

Voor mededelingen of advertenties, bijvoorbeeld als je wilt weten of er in jouw buurt belangstelling is om een Norwoodgroep te beginnen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Anna
Site Admin
Berichten: 18804
Lid geworden op: vr nov 05, 2004 10:09 pm

Uitnodiging lezing Jan Storms

#1 Bericht door Anna » do feb 02, 2017 1:25 pm

Uitnodiging lezing

De lezing Destructieve relaties - wat is er aan de hand? kende vorig jaar veel succes. Op vraag van velen, wordt de interactieve lezing herhaald op donderdag 9 februari in Utrecht en zaterdag 4 maart in Gent. Wees erbij en deel uw ervaring of mening.

Met sommige mensen blijkt een goede verstandhouding niet mogelijk. Als je direct of indirect met een conflictgevoelige persoon te maken hebt, dan komt de vraag bij je op: "Wat is er aan de hand?”

De gebruikelijke psychiatrische labels voldoen zelden. 'Narcisme', 'antisociale persoonlijkheidsstoornis', 'borderline' etc, zijn rafelige, tot scheuren opgerekte vaantjes die je op de vaak gevaarlijke lading onvoldoende greep geven.

Wat is er dan werkelijk aan de hand?
Psychopathie? Dat slaat toch op killers die in de gevangenis verblijven? Het komt evenwel veel vaker voor in andere vormen, maar wordt te weinig onderkend.

Ik nodig je uit voor een exploratie van de innerlijke jungle van hen die moeite hebben met besef van goed en kwaad, en voorzie je van klare begrippen. Dit inzicht is een van de elementen die je nodig hebt voor een sterke immuniteit. Het is ook noodzakelijke kennis voor hulpverleners om cliënten te begeleiden tijdens of na een destructieve relatie.

Het is voor het ogenblik nog schering en inslag dat hulpverleners en mensen die de dupe geworden zijn van iemand met een stoornis, elkaar niet begrijpen. Dit heeft dikwijls desastreuze gevolgen, bepaaldelijk wanneer iemand door handig manipuleren de hulpverlener op het verkeerde been weet te zetten en zo zijn destructieve invloed in het leven van de prooi kan vermenigvuldigen.

Met de inhoud van deze lezing hoop ik voor de doelgroepen, prooien en hulpverleners, wegen te openen naar een meer effectieve hulpvraag en hulpverlening.

Graag tot in Utrecht of Gent.

Vriendelijke groet,

Jan Storms*


donderdag 9 februari 2017

De Kargadoor - Utrecht

van 19.00 tot 22.00 uur

zaterdag 4 maart 2017

Geuzenhuis - Gent

van 15.00 tot 18.00 uur

Vooraf aanmelden en tickets bestellen via zelfbescherming.org

Deelnameprijs : 35 Euro in voorverkoop via zelfbescherming.org, 40 Euro ter plaatse, 50% korting voor studenten tot 26 jaar.

Doelgroepen :
Deze lezing is bestemd voor mensen die zelf in een destructieve relatie zijn of waren en hun netwerk van familie en vrienden. Met de knoppen onderaan links op deze pagina kun je deze uitnodiging delen met je netwerken.

Deze lezing is ook gericht op beroepsbeoefenaren: juristen (advocaten, rechters, notarissen, ...), mediators, hulpverleners of (geestelijke) gezondheidszorgers, jeugdbeschermers, personeelsfunctionarissen of recruiters, vertrouwenspersonen, pedagogen, leerlingenbegeleiders en leerkrachten. Als je professionals wilt laten kennismaken met deze materie, nodig hen dan gerust uit. Een gemengd gezelschap kan inzicht helpen ontstaan.


* Jan Storms is auteur van ‘Destructieve relaties op de schop – psychopathie herkennen en hanteren’. Hij heeft een jarenlange ervaring met de begeleiding en advisering van cliënten die het slachtoffer zijn geworden van mensen met ernstige psychische stoornissen. Meer info op zelfbescherming.org.

Plaats reactie